На извънреден брифинг тази сутрин правителството на Бойко Борисов обяви, че

...
На извънреден брифинг тази сутрин правителството на Бойко Борисов обяви, че
Коментари Харесай

Оставките при Борисов – реакции и коментари

На ексклузивен брифинг тази сутрин правителството на Бойко Борисов разгласи, че се готви за отменяне на вота на съмнение, пожелан от Българска социалистическа партия. Коалиционните сътрудници ГЕРБ и Обединени патриоти ще създадат кадрови промени в кабинета, само че той ще запази своята непоклатимост и ще продължи ръководството на страната до довеждане докрай на мандата напролет на 2021 г. 

Снощи Бойко Борисов изиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на стопанската система Емил Караниколов. Освобождаването на тримата министри щяло да опровергае внушенията, че партията на Борисов и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи. Тази вест провокира вълна от мнения и реакции в обществените медии. Някои съществени, а други с възприятие за комизъм: " Емил Караниколов, Владислав Горанов и Младен Маринов са изключени, а Данаил Кирилов на следващия ден да пристигна с родителите си ". Прочетете някои от тях! 

Емил Джасим – историк

" Явно съгласно Борисов Данаил Кирилов и Николина Ангелкова са доста сполучливи, откакто техните оставки не са поискани. "

Любомир Аламанов  –  информационен специалист

" Това добре. Само не ми е ясно Дани Кирилов и Красен Кралев може ли да го шернат в социалките... 

А по какъв начин тези оставки ще опровергаят връзката с Движение за права и свободи, остава мистерия. Някои детайли на логическото мислене са ми недостижими. Май по-скоро ги удостоверяват, ммм?

Да забележим кои ще са идващите... "

Владо Йончев  –  публицист

" Малка душица. За да избави себе си, хвърля на кучетата трима, които му служиха правилно.
След подобен военачалник войска не върви, влачат се единствено кариеристи, до момента в който имат кяр. После и те го изоставят. "

Радослав Бимбалов – рекламист

" Виждали сме го гневен. И нагъл. И безочлив. И остроумен. Но в никакъв случай до момента не го бяхме виждали уплашен. Зад гърба си вижда сенките на господарите си, които постепенно се отдалечават от него. А пред себе си вижда откритите лица на елементарни хора, чийто яд (странно за него) не е воден от обществени или финансови подбуди. Да поискаш оставките на велможите си, с цел да спасиш себе си, не просто те смъква от трона, а те навира под него. В пот и тресчица. "

Радина Ралчева –  информационен специалист

" Три бушона изгърмяха. Обаче ние не желаем да ремонтираме, ще сменяме цялото табло. Гасим. "
 

Ивайло Дичев – профестор, културен антрополог

" С тези оставки се доказвало, че ГЕРБ не са подвластни от Движение за права и свободи. Т.е. потвърждават, че това са били министри на Движение за права и свободи, по този начин ли? "

" Борисов: " Служебно държавно управление е парадокс, тогава ще има наши митинги ". Подкрепа за сектора на автобусните превозвачи ли е това? "

 

 
Интелектуалци за митингите: Обществото ни е болно, диагнозата е незаинтересованост
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР